
Bročanské dobroty

Začiatkom septembra nás oslovila zástupkyňa šéfredaktorky Katarína Brunovská, že by chceli na stránkach časopisu Dobré jedlo predstaviť tri druhy zaujímavých miestnych koláčov. Súhlasili sme s ich návrhom a tak prišli v pondelok 17.9.2018 do nášho kultúrneho domu redaktorky a fotograf. Ponúkli sme im niekoľko druhov receptov, z ktorých si vybrali naše "Svadební kouáčky – drobňáky", Zelníky a tretí mal byť slaný tak sme navrhli "Oškvarkový slíž". Nenáročné jedlo našich starých rodičov. Podával sa väčšinou k fazuľovej alebo kmínovej polievke. Keď nám prídu z redakcie fotografie a číslo, v ktorom budú naše koláče uverejnené, oznámime vám to na tejto stránke. Zatiaľ máme len túto spoločnú záverečnú.
Účastníčky: p. Zdenka Poláková, Eva Hačundová a Marcela Antáková.